vineri, 18 martie 2016

Bunătatea clar nu poartă mască!


Întotdeauna am fost de părere că viața este mult mai frumoasă atunci când ești optimist. Atunci când, indiferent de loviturile jalnice ale vieții alegi să vezi partea plină a paharului.
Înveți ce ai de învățat din fiecare întâmplare ,bună sau rea, și mergi înainte mai optimistă și cu un zâmbet tembel menit să mascheze cicatricile inimii.
De multe ori alegi să te arunci tu numai să nu faci rău nimănui. Chiar și atunci când cele mai dragi persoane te înjunghie parșiv, lașitatea lor fiind mult prea mare pentru a-și permite sinceritatea în fața ta, alegi să nu faci rău. Analizezi, pui în balanță și îți spui că pur și simplu așa a fost să fie. Mergi înainte și îți spui deja pentru a mia oară că nu vei mai fi atât de înțelegător și bun data viitoare. Pe naiba!

Nu te înveți minte niciodată, te încăpățânezi mai rău decât un catâr să vezi binele și frumosul acolo unde nu este cazul. Nu te poți schimba deoarece ăsta este felul tău de a fi, așa te simți în pielea ta...pur și simplu. Ce rost ar avea să îți pui măști inutile dacă inima ta numai binele îl poate vedea?
Da, bunătatea ne face să părem naivi de multe ori. Eu spun numai că bunătatea nu este o calitate pe care o poți mima, deoarece ea face parte din tine. Și nici nu poți renunța la ea deoarece ai renunța la tine ca persoană.
Renunțăm la persoane doar pentru a le fi altora mai bine, renunțăm la dorințele noastre pentru a-i face pe alții fericiți. Nu ne putem clădi fericirea nici măcar pe o tristețe cât de mică provocată unei ființe la care am ajuns să ținem, pentru că ăștia suntem noi.

Renunțăm la noi, ne punem pe un ultim loc, pentru a aduce un zâmbet și o speranță în plus unei ființe care are foarte mare nevoie, copiilor, părinților, iubiților, prietenilor. Pur și simplu renunțăm de multe ori și ne închidem sentimentele într-un cufăr, ba îl mai legăm și cu lanțuri de metal și îl aruncăm prin cel mai ascuns colțișor al ființei noastre.
Ce pierzi probabil nu îți era destinat altfel nu se pierdea. Asta e atitudinea care te ajută cu siguranță să mergi înainte.
Iar bunătatea clar nu poartă mască!


Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu